diumenge, 31 de juliol del 2011

Crònica quinzenal (del 15 al 31 de juliol del 2011)

Som enmig l'estiu. Normalment, premsa i televisions acostumen a capbussar-se en les festes i les operacions eixida i tornada (la invasió madrilenya, vaja) "a la frescaç". No obstant això, l'última quinzena ens deixa un estol interessant de fets i notícies. En tenim de ben negres (a Oslo i Utoya, a Londres, on un fonamentalista xenòfob, autor d'un pamflet de 1500 planes, 2083 per una declaració d'independència d'Europa, autoanomenat cavaller templari i croat, feia estremir-se Noruega i el món) i de més roses (la dimissió de Camps, que neteja un poc la imatge de València). També s'han esbombat escàndols com l'espionatge il·legal del News of the World, i a Rupert Murdoch li ha caigut el món a sobre. Parlant d'escàndols, l'afer DSK ja té un nou capítol, l'entrevista de la hostesa de l'hotel agredida, Nafisato Dialo, a la BBC. Quant a l'economia l'euro test stress de l'Autoritat Bancària Europea deixa 8 caixes suspeses, de les quals la CAM n'és una.A resultes de la seua desastrosa situació ha acabat nacionalitzada pel Banc d'Espanya. Compromís ha proposat a la Generalitat de comprar-la en la pròxima subhasta.

Passant a parlar sobre la Generalitat, ací el sidral ha estat enorme: Camps dimiteix, amb un discurs on "se sacrifica" per Espanya i Rajoy, on diu que se'n va més pobre del que arrivà (sic) i carrega contra l'oposició ("no se lo merecen".) Després vingué el debat d'investidura, amb el discurs autista i autocomplaent de Camps, la veu de canonge d'Alarte, l'impuls constructiu de Morera i el martell del "No a tot" de Sanz, per acabar amb Fabra de nou president.

Situem ara els principals esdeveniments en l'eix cronològic:



15 Juny L'EBA fa públics els resultats dels test stress. De 90 caixes 8 en suspenen: CAM (València), Atenbank i Eurobank EFG (Grècia), Banco Pastor i Caja 3 (Espanya), Volksbanken (Àustria), Unnim i Catalunya Caixa (Principat).

16 Juliol Rupert Murdoch demana perdó per l'escàndol de les escoltes il·legals del News of the World, tabloide sensacionalista britànic creat l'any 1843 i que eixí publicat, per darrer cop, el 10 de juliol.

20 Juliol Francisco Camps, arran de la decisió del jutge Flors d'obrir judici oral, presenta la seua dimissió com a President de la Generalitat Valenciana en una declaració als mitjans, sense permetre preguntes i en exclusiva per TVV, que l'emeté, en diferit, una hora més tard.

21 Juliol L'Eurogrup aprova el segon pla de rescat de l'economia grega (158000 milions d'euros) però les agpencies de rating, com ara la polèmica Moody's, tornen a rebaixar-li el deute uns dies després.

22 Juliol Anders Behring Breivik, de 32 anys, comet un doble atemptat: A les 16: 30 h, aprox, fa explotar una bomba, prop de la seu del Govern noruec a Oslo (8 morts). Dues hores després, desplaçat a l'illa d'Utoya, on se celebrava un campament d'estiu del Partit Socialdemòcrata Noruec, protagonitza una tempesta indiscriminada de trets (68 morts) fins que és detingut per la policia.

23 Juliol Mor, als vint-i-set anys, al seu domicili de Londres, la
cantant d'origen jueu, Amy Winehouse, la gran renovadora del soul modern, víctima de les seues addiccions a l'alcohol i les drogues. Amb tan sols dos treballs (Frank, 2003; Black to Black, 2007) havia venut més de deu milions de discos. S'afegix, així, al Club dels 27.

26 Juliol Nofisato Dialo, la hostesa guineana de què presumptament abusà Dominique Strauss-Kahn a un hotel novaiorqués el passat 14 de maig, concedix una entrevista a la BBC on explica, fil per randa, els detalls de l'agressió, diu, com a mode de lluitar contra la versió de l'ex-cap francés de l'FMI i el seu poder mediàtic.

26 Juliol Debat d'Investidura d'Alberto Fabra Part (PPCV), a les Corts Valencianes, com a nou President de la Generalitat Valenciana.

28 Juliol Presa de possessió d'Alberto Fabra com a president del Govern Valencià.


Resultats test stress de l'EBA
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/439142-grecia-al-segon-cop-no-falla.html

http://www.rtvv.es/va/economia/Europa-aprova-segon-rescat-grecia_0_521947802.html

Murdoch demana perdó i patix un intent d'agressió quan acudix al Parlament a donar compte de l'escàndol
http://www.3cat24.cat/noticia/1295747/mon/Murdoch-demana-perdo-pero-carrega-la-responsabilitat-als-directius-del-tabloide

Camps dimiteix i Canal 9 manipula (by Xavi Castillo)

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/436689-camps-dimiteix.html

http://oblongomirihi.wordpress.com/2011/07/22/xavi-castillo-comenta-la-dimissio-de-camps-i-la-cobertura-de-c9/

Aprovat el segon pla de rescat de l'economia grega per l'Eurogrup
http://www.vilaweb.cat/noticia/3913009/20110721/leurogrup-aprova-segon-rescat-grecia-contribucio-privada.html

Les massacres d'Oslo i Utoya (article comparatiu amb el feixisme valencià)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/439782-les-victimes-del-doble-atemptat-de-noruega-seleven-a-77.html

http://www.linformatiu.com/opinio/detalle/articulo/utoya-pais-valencia/

En la mort d'Amy Winehouse

http://www.vilaweb.cat/noticia/3913635/20110724/commocio-mon-musica-mort-damy-winehouse.html

DSK al descobert
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/438147-la-cambrera-dona-la-cara-i-torna-a-acusar-strauss-kahn.html

Alberto Fabra, nou president (per què serà?...)
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/439059-fabra-jura-el-carrec-i-treballara-perque-es-torni-a-parlar-en-positiu-del-pais-valencia.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada